Home Noord-Holland Amsterdam Ajax doet goede zaken en legt doelman langer vast

Ajax doet goede zaken en legt doelman langer vast

Andre Onana heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. De voormalig doelman van FC Barcelona ligt nu tot medio 2020 vast in de hoofdstad. De doelman uit Kameroen maakt een geweldige ontwikkeling door in de Amsterdam ArenA.

 

Marc Overmars, technisch directeur van de Amsterdammers haalde zijn sluitpost in 2015 voor 2,5 ton weg uit Barcelona. Jasper Cilessen bewandelde de omgekeerde weg. Ajax haalde aanvankelijk Tim Krul als nieuwe doelman, maar Onana wist dermate te imponeren waardoor Tim Krul genoegen moest nemen met een plek bij Jong Ajax in de Jupiler League. Krul tekende enkele maanden later een huurcontract bij AZ.

In een eerder stadium liepen de gesprekken tussen Onana en de club spaak, maar een hernieuwde poging van Overmars en financieel directeur Jeroen Slop was wel succesvol. De 21-jarige keeper behoort nu wel tot de grootverdieners bij Ajax, maar volgens de clubleiding is het een goede deal voor alle betrokken partijen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie Amsterdam: laat je niet afleiden tijdens Koningsdag

Over twee dagen zullen er in Amsterdam weer veel mensen op de been zijn. Koningsdag trekt …