Home Noord-Holland Amsterdam Johnny de Mol geeft startschot Nacht van de Vluchteling in Amsterdam

Johnny de Mol geeft startschot Nacht van de Vluchteling in Amsterdam

Dinsdag is bekend geworden dat Johnny de Mol het startschot zal geven van de Nacht van de Vluchteling in Amsterdam. Het loopt storm met de inschrijving voor de sponsorloop. Ruim 6 weken voor het evenement is het maximum aantal deelnemers voor de route Rotterdam naar Den Haag al bereikt. De route van Nijmegen naar Arnhem en de nieuwste route in Amsterdam staan nog wel open voor inschrijvingen.

Johnny de Mol betrokken bij de Nacht van de VluchtelingJohnny de Mol geeft om stipt middernacht het startschot voor de 40 kilometerloop op de Westergasfabriek in Amsterdam. Hiervoor kunnen mensen zich nog steeds aanmelden voor de 40km, 20km en 10km loop.

Geschrokken door de vluchtelingencrisis is Johnny de Mol met zijn stichting Movement on the Ground (www.movementontheground.com) actief in Griekenland. Johnny de Mol: “Ik ben er supertrots op dat ik het startschot mag geven in Amsterdam. Mijn eigen wieg stond op een fijn plekje en in mijn opvoeding heb ik nadrukkelijk meegekregen dat geven aan een ander veel meer geluk brengt dan allerlei materialistische dingen.”

De Nacht van de Vluchteling is een sponsorloop van 40 kilometer die in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni gelijktijdig van start gaan in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De deelnemers van de Nacht van de Vluchteling zamelen daarmee geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Naast het ophalen van geld, vragen de lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht voor vluchtelingen wereldwijd.

Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “Met de Nacht van de Vluchteling tonen duizenden lopers, vele tienduizenden sponsoren en nog eens talloze sympathisanten aan dat het lot van miljoenen vluchtelingen wereldwijd ons niet onberoerd laat.”

Ruim 65 miljoen vluchtelingen wereldwijdWereldwijd zijn maar liefst 65,3 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren dat er niet zoveel. De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling gaat naar levensreddende noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

Inschrijven voor de sponsorloop kan via www.nachtvandevluchteling.nl

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie Amsterdam maakt zich op voor Koningsdag

Over precies een week zullen de straten van Amsterdam weer oranje kleuren: Koningsdag staa…