Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Alcomobilist meldt zich nadrukkelijk bij alcoholbus

Amsterdam – Alcomobilist meldt zich nadrukkelijk bij alcoholbus

Een 47- jarige man uit Amsterdam heeft zich donderdagavond zeer nadrukkelijk gemeld bij de alcoholbus van het Verkeers Handhavingsteam (VHT). Hij botste hier namelijk tegenaan op de Valkenburgerstraat. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De bus stond rond 20.30 uur even stil op de Valkenburgerstraat. De 47-jarige Amsterdammer wilde via de stoep zich kennelijk aan een controle onttrekken en raakte de opvallende politiebus licht bij deze manoeuvre. De bestuurder van de auto gaf aan dat er niets aan de hand was en wilde zo snel mogelijk weer weg. Alleen aan zijn auto was lichte schade ontstaan. Ook in dit geval hanteerden de medewerkers van het VHT de slogan: ‘Botsen is blazen’, wat een ‘F’ opleverde op de alcoholtester.

Schade na aanrijding met alcoholbus

De ademanalyse op het bureau bracht aan het licht dat zijn alcoholpromillage 615 ug/l (1,4 promille) bedroeg. Het kwam de man naast de bekeuring op een rijverbod te staan en de invordering van zijn rijbewijs.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie Amsterdam maakt zich op voor Koningsdag

Over precies een week zullen de straten van Amsterdam weer oranje kleuren: Koningsdag staa…