Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Tweede overvaller schoenenzaak aangehouden

Amsterdam – Tweede overvaller schoenenzaak aangehouden

​De recherche heeft een tweede verdachte aangehouden in verband met een overval op een schoenenzaak. De overval had plaatsgevonden op dinsdagochtend 31 januari 2017 op het Bijlmerplein.

Bij deze overval dreigden de twee overvallers met een mes en een vuurwapen. Nadat er geld was buitgemaakt reden ze weg op een scooter. Korte tijd later werd de vluchtscooter aangetroffen in de omgeving van het Maarsenhof en werd een verdachte van 16 jaar oud aangehouden.

Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld door rechercheurs van district Oost, afdeling Overvallenteam.

Om de tweede verdachte op te sporen werd Opsporingscommunicatie ingezet. Bij de opsporingsprogramma’s Bureau 020 van AT5 en Bureau NH van RTVNH werd aandacht aan deze zaak geschonken. Ook werd op politie.nl een item geplaatst. Omdat de eerste aangehouden verdachte slechts 16 jaar oud was hield men er rekening mee dat de tweede verdacht van dezelfde leeftijd was. Daarom is hij in eerste instantie niet herkenbaar in beeld gebracht en werd vooral aandacht besteed aan zijn kleding en loopje.

Tactisch en technisch onderzoek bracht de tweede verdachte in beeld. Deze verdachte was ook 16 jaar oud en is aangehouden op dinsdagochtend 25 april 2017. Hij zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Onderzoek moet verder uitwijzen of de laatstgenoemde verdachte ook betrokken is bij een andere overval.

 

 

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie Amsterdam: laat je niet afleiden tijdens Koningsdag

Over twee dagen zullen er in Amsterdam weer veel mensen op de been zijn. Koningsdag trekt …