Home Noord-Holland Amsterdam FC Den Bosch laat Jong Ajax zien wie de baas is.

FC Den Bosch laat Jong Ajax zien wie de baas is.

FC Den Bosch 29082014 Jong Ajax 8Na het verlies van het grote Ajax tegen PSV, afgelopen zondag, moest ook Jong Ajax vrijdagavond tegen een Brabantse club. In Den Bosch traden de jonge Godenzonen aan tegen de ploeg van trainer Ruud Kaiser, die duidelijk maakte dat zowel Ajax als Jong Ajax zich deze week moet schikken aan de wil van de Brabanders. De wedstrijd eindigde in een verdiende 2-0 overwinning voor de Boschenaren.

In het begin van de wedstrijd had Erik Quekel de blauwwitten al op voorsprong kunnen zetten, nadaat Jong Ajacied Peter Leeuwenborg moest grabbelen na een schot van Kevin Kabran. Quekel verzaakte, maar Kabran maakte halverwege de eerste helft zijn schot op doel goed, door Benjamin van den Broek te bedienen. 1-0 voor de thuisploeg.

FC Den Bosch 29082014 Jong Ajax 8Jong Ajax moest toen aan de bak en Elton Acolatse en Robert Muric kwamen enkele malen erg dichtbij het doel van de Boschenaren, maar het leek alsof God partij koos voor FC Den Bosch in plaats voor de Godenzonen. De ballen van Muric kwamen wonderbaarlijk niet op doel aan, maar eindigden langs het doel.

FC Den Bosch 29082014 Jong Ajax 15In de tweede helft probeerde FC De Bosch al snel om de krappe voorsprong uit te breiden en via Moreno Rutten en Jordy Thomassen lukte het Erik Quekel ditmaal wel om het net te vinden, waardoor een rustgevende 2 op het scorebord kwam te staan. Thomassen probeerde daarna nog met 2 kopballen de voorsprong nog verder uit te breiden, maar beide keren hadden de Amsterdammers het geluk aan hun zijde.

Beidde ploegen probeerden de stand in de laatste minuten nog wel te veranderen, maar voor de Bossche supporters was het feest reeds begonnen. Voor FC Den Bosch was het de tweede overwinning deze competitie.