Home Noord-Holland Kennemerland Haarlemmermeer Lisse – Twee aanhoudingen na vondst hennepkwekerijen in bedrijfspand en woning

Lisse – Twee aanhoudingen na vondst hennepkwekerijen in bedrijfspand en woning

De politie heeft dinsdag 19 december een kwekerij ontdekt in een bedrijfspand in Lisse en één in een woning in Lisserbroek.

In het bedrijfspand aan de Meer en Duin stuitten de agenten op een kwekerij met ongeveer 750 hennepplanten. De eigenaar van het bedrijf, een 42-jarige man, werd kort daarna aangehouden. In zijn woning in Lisserbroek bleek ook een kwekerij met ruim 100 planten te zijn ondergebracht. De 34-jarige partner van de man werd na de vondst eveneens aangehouden.

De politie had eind vorige maand informatie over een mogelijke kwekerij in het bedrijfspand. Er zou in de omgeving van het pand meerdere keren een henneplucht zijn geroken. De politie heeft vervolgens vooronderzoek gedaan en had genoeg informatie om dinsdag over te gaan tot een instap. De kwekerijen zijn direct ontmanteld. De politie nam ondermeer twee auto’s conservatoir in beslag.

Laad meer Haarlemmermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Getuigen gezocht van ruzie voorafgaand schietincident

Een 45-jarige man uit Alkmaar is vrijdagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt bij een schie…