Home Noord-Holland Wormerveer – Verdachten met een ‘luchtje’

Wormerveer – Verdachten met een ‘luchtje’

Agenten werden vrijdag rond 02.20 uur naar een melding van een brand aan De Noordsterweg in Wormerveer gestuurd. Daar stond de brievenbus in de toegangsdeur van een clubhuis in brand.

Agenten troffen op de locatie twee personen. Het tweetal liet weten de melders te zijn. Bij het opnemen van de getuigenverklaring bleek hun rol toch anders te liggen. Hun verhaal kwam niet overeen en één van de twee personen rook naar een brandstof. Ook de handen van de verdachte roken naar brandstof. De brand bleek aangestoken te zijn met een brandbare vloeistof. Toen de twee verdachten met deze feiten werden geconfronteerd, bekenden zij de brandstichting. Een 16-jarig meisje uit Wormerveer en een 16-jarige jongen uit Driehuis zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De brandweer wist het brandje snel te blussen, daardoor bleef de schade beperkt.

 

2017187041

 

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Aalsmeer – Amsterdam – Handgranaat Aalsmeer afkomstig uit Amsterdam

De politie heeft naar aanleiding van een melding van een handgranaat in de Duikerstraat in…