Home Noord-Holland Zaandam – Getuige maakt foto van vluchtauto inbrekers

Zaandam – Getuige maakt foto van vluchtauto inbrekers

Op zaterdagavond kon de politie twee mannen aanhouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een woning aan de Twiskeweg in Zaandam. Het gaat om een 36-jarige Schiedammer en een 46-jarige Zaandammer.

Omstreeks 18.45 uur meldde een getuige dat er twee mannen bij een woning aan de Twiskeweg stonden die mogelijk probeerden in te breken. Toen de verdachten in de gaten kregen dat zij waren gezien, stapten zij in een auto en reden weg. De getuige nam echter een foto en kon daardoor een goede omschrijving geven van de auto.

Enige tijd later zag de politie de auto rijden in de omgeving. Bij controle van het voertuig  vond de politie een wapenstok en portofoons. Ook werd er gereedschap gevonden dat gebruikt kan worden bij een inbraak.

Bij inspectie van de woning bleek hier sprake te zijn van verse braakschade. De inbrekers zijn vermoedelijk niet in het huis geweest.

De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het wapen, de portofoons en het gereedschap zijn in beslag genomen.

2017168437

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Aalsmeer – Amsterdam – Handgranaat Aalsmeer afkomstig uit Amsterdam

De politie heeft naar aanleiding van een melding van een handgranaat in de Duikerstraat in…