Home Noord-Holland Zaandijk – Boetes voor opgevoerde scooters

Zaandijk – Boetes voor opgevoerde scooters

Vrijdagavond heeft de politie op de N203, ter hoogte van de Dr. Jan Mulderstraat, een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 24 brom- en snorfietsers staande gehouden.

Elf scooters bleken te zijn opgevoerd. Om de constructiesnelheid  te meten, werden de snor- en bromscooters op een rollentestbank getest.  De bestuurders van de opgevoerde voertuigen kregen behalve een boete ook een WOK-melding.
Tijdens de controle werden verder zeven boetes uitgedeeld voor een gladde band,het hebben van een begrenzer, niet dragen van een helm (2x), bellen tijdens het rijden, niet bij zich hebben van een rijbewijs en een defecte rem. Ook werden nog twee scooterrijders bekeurd voor het rijden door rood licht bij de spoorwegovergang. Tot slot werd een snorfietser bekeurd die met 45 km per uur over de weg reed. De snelheid werd ‘geklokt’ door een motoragent. Alle staande gehouden bestuurders moesten ook een blaastest doen. Niemand had (teveel) gedronken. De controle vond plaats tussen 19 en 22:00 uur.
Brom en/of snorfiets opnieuw laten keuren
Brom- en snorfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom controleert de politie regelmatig op veiligheidseisen. Als tijdens de veiligheidscontroles van de politie blijkt dat de constructiesnelheid te hoog is of het voertuig niet aan de technische eisen voldoet, maakt de politie een zogenaamde ‘WOK-melding’ (wachten op keuring). Dit houdt in dat de bromfiets opnieuw gekeurd moet worden bij de RDW. Klik hier voor meer informatie over de WOK-melding.

 

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Wisseling van wijkagenten in Haarlem

In de gemeente Haarlem zijn een aantal wijkagenten van wijk gewisseld. Deze wisseling vind…