Home Noord-Holland Hilversum Veertien jaar cel geëist voor schieten op café en drugshandel in Hilversum

Veertien jaar cel geëist voor schieten op café en drugshandel in Hilversum

Tegen de hoofdverdachte van het schietincident bij een Hilversums café in september 2015 is vandaag voor de rechtbank in Lelystad veertien jaar celstraf geëist. De 30-jarige man is behalve voor poging moord ook vervolgd voor drugs- en wapenbezit en witwassen. Tegen drie andere mannen werden vandaag celstraffen van 360 dagen tot 36 maanden geëist voor hun betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. Gisteren hoorden twee andere verdachten al celstraffen tegen zich eisen voor hun rol bij het schietincident.

De hoofdverdachte wordt er van verdacht dat hij in de nacht van 4 op 5 september 2015 met een automatisch wapen op een vol café aan de Havenstraat in Hilversum heeft geschoten. Daarbij vielen wonder boven wonder geen slachtoffers, mede doordat de schutter vlak voordat hij vuurde uit balans raakte. Eerder op de avond was de verdachte het café uit gezet waarna hij terug kwam en binnen probeerde te komen in het café met een kapmes. Vervolgens vertrok de man weer om het vuurwapen op te gaan halen waarmee hij vervolgens op het volle café schoot. Er is poging moord ten laste gelegd. De verdachte heeft willens en wetens de levens van vele cafébezoekers in gevaar gebracht. Mensen hebben op de grond gelegen om te ontsnappen aan de kogels die verdachte met zijn pistoolmitrailleur op enkele meters afstand afvuurde.

Tijdens de zoektocht naar de voortvluchtige schutter deed de politie in de weken na het incident invallen in panden in Hilversum en Vinkeveen. Behalve de verdachte trof de politie daar ook een hennepkwekerij, harddrugs, vuurwapens en contant geld aan. Naast de schutter werden daarvoor ook drie andere mannen aangehouden. Twee van hen vormden volgens de officier van justitie een criminele organisatie in de handel van drugs. Tegen hen is drie jaar cel geëist. De derde is vervolgd voor drugsbezit, heling en diefstal van stroom. Hij moet van het OM 360 dagen de gevangenis in.

Laad meer Hilversum
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Drugs in woning

Op dinsdagavond vond de politie een forse hoeveelheid drugs in een pand aan de Parkstraat …