Home Noord-Holland Alkmaar FC Utrecht naar voorronde Europa League na stunt tegen AZ

FC Utrecht naar voorronde Europa League na stunt tegen AZ

FC Utrecht heeft zondagmiddag in een sensationele wedstrijd tegen AZ de tweede voorronde van de Europa League bereikt. De ploeg van coach Erik ten Hag poetste een 3-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd weg en sloeg na 120 minuten toe vanaf de penaltystip.

Weinigen gaven de Utrechters nog een kans nadat ze in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs met 3-0 onderuit waren gegaan in Alkmaar. Na de ruime overwinning leken de Noord-Hollanders al met anderhalf been in Europa te staan.

Maar binnen het half uur stond de thuisploeg met 2-0 voor. Eerst was het Willem Janssen die scoorde, en daarna verdubbelde Sebastien Haller de score.

Utrecht was duidelijk de betere ploeg, maar slaagde er – hoewel AZ-verdediger Derrick Luckassen halverwege de tweede helft rood kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler – lange tijd niet in de derde treffer te maken, waarmee de ploeg een verlenging zou afdwingen.

Penaltykiller

Die kwam er enkele minuten voor tijd alsnog. Gyrano Kerk zorgde ervoor dat zijn team alsnog extra tijd kreeg om de strijd te beslissen.

In de slotseconde leek zelfs dat niet nodig, toen FC Utrecht een strafschop kreeg. Maar keeper Tim Krul maakte zijn reputatie als penaltykiller waar door de pingel van Haller te stoppen.

Omdat er in de verlenging niet werd gescoord, moest de beslissing vallen vanaf elf meter. Andreas Ludwig faalde namens het team van Ten Hag, maar omdat twee Alkmaarders – Pantelis Hatzidiakos en Joris van Overeem – ook misten, gaat de nummer vier van de Eredivisie alsnog Europa in.

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nederland – Opsporing Verzocht: cold case Amsterdam

In de zomer van 1998 wordt in Amsterdam-Noord het lichaam van een man gevonden. Na bijna t…