Home Noord-Holland Noord-Holland, Zaandam – Aanhouding in recherche-onderzoek naar illegale vuurwerkhandel

Noord-Holland, Zaandam – Aanhouding in recherche-onderzoek naar illegale vuurwerkhandel

Rechercheurs van het milieuteam in Noord-Holland hebben afgelopen maand in een onderzoek naar illegale import en handel van illegaal vuurwerk een 48-jarige Zaandammer aangehouden. De Zaandammer is vorige maand voorgeleid bij de rechter-commissaris en hij zit nog vast.

Doorzoekingen

Het onderzoek van het milieuteam was gericht op de handel en wandel van de 48-jarige verdachte, die al eerder veroordeeld is door de rechter voor de illegale handel in vuurwerk. Vorige maand is het milieuteam overgegaan tot aanhouding van de 48-jarige verdachte, op last van de officier van justitie.

Gelijktijdig werden op twee locaties in Zaandam en de omgeving van Zaandam doorzoekingen gedaan. Bij deze doorzoekingen werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen, maar wel ruime hoeveelheden softdrugs, harddrugs, henneptoppen, een geldbedrag, machines en apparatuur die gebruikt worden voor het versnijden van hard drugs. Ook heeft de recherche diverse gegevensdragers en administratie in beslag genomen, waaruit het sterke vermoeden bestaat dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan de handel in illegaal vuurwerk.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoorn – Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij

Op vrijdagavond hield de politie twee mannen aan op verdenking van hennepteelt in een woni…