Home Noord-Holland Zaandam – Zwaardzwaaier aangehouden

Zaandam – Zwaardzwaaier aangehouden

Op dinsdagmiddag hield de politie een 25-jarige Zaandammer aan wegens bedreiging.

Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie melding dat er op de Kloosterven in Zaandam een man zou staan te zwaaien met een zwaard. De man was zichtbaar agressief en boos. Plotseling verdween hij uit het straatbeeld, toen hij een portiek inliep.

De gewaarschuwde politie kwam in verband met de gevaarzetting ter plaatse met onder anderen een onderhandelaar en een diensthond. De man kwam echter ongewapend weer naar buiten en kon worden aangehouden.

Aanleiding voor het incident bleek een langdurig burenconflict te zijn. De verdachte had eerst gedreigd het huis van een van zijn buren op te blazen. Vervolgens had hij gedreigd met het zwaard. Door tussenkomst van een van de andere buren had de verdachte daar het wapen afgegeven.

De politie nam het zwaard in beslag. Bij onderzoek in de woning van de verdachte werden geen andere wapens aangetroffen.

De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

2017099810

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie Amsterdam maakt zich op voor Koningsdag

Over precies een week zullen de straten van Amsterdam weer oranje kleuren: Koningsdag staa…