Home Noord-Holland Purmerend – 5 euro… blijkt dure babbeltruc

Purmerend – 5 euro… blijkt dure babbeltruc

Een man is op de Nieuwstraat in Purmerend het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De 90-jarige Purmerender was donderdagmiddag rond 15.00 uur tijdens het pinnen aangesproken door een vrouw met kind.

De bejaarde man had 'vijf euro laten vallen'. De man pakte het op, bedankte de vrouw en liep naar zijn auto. Daar werd de man opnieuw aangesproken door de vrouw met het kind. Er was nu ook een man bij komen staan. De vijf euro was toch van de vrouw en daarom wilde zij het graag terug.
De man pakte zijn portemonnee en gaf de vrouw het geld terug. Vermoedelijk op dat moment is de man afgeleid en bestolen van zijn pinpas. Thuis aangekomen ontdekte de man dat zijn pinpas weg was. Het slachtoffer is terug gegaan naar de winkel waar hij voor het laatst gepind heeft. Daar was de pinpas niet achtergebleven. Direct heeft de man de bank gebeld om de pas te laten blokkeren. Het bleek te laat. Er was al ruim duizend euro van zijn rekening gepind. Het slachtoffer heeft de politie gebeld en aangifte gedaan.
Van de manlijke verdachte is het volgende signalement: rond de 50 jaar, 1.85 lang, kort blond haar en hij had een breed / stevig postuur. De vrouw was ook ongeveer 50 jaar oud. Was gezet, had een bol gezicht, 1.75 lang en had zwart haar. Ze sprak slecht Nederlands met een buitenlands accent. Het kind (een jongen of een meisje) was rond de acht jaar oud.
Mensen met informatie over de vrouw en man met kind kunnen bellen met 0900-8844.

2017096059

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoorn – Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij

Op vrijdagavond hield de politie twee mannen aan op verdenking van hennepteelt in een woni…