Home Noord-Holland Hilversum Hilversum – Dankzij alerte getuige drie verdachten aangehouden voor babbeltruc

Hilversum – Dankzij alerte getuige drie verdachten aangehouden voor babbeltruc

Vrijdagavond 5 mei zijn drie verdachten aangehouden die in de buurt van Den Ool zich bezighielden met een babbeltruc.

Rond 20.30 uur meldde een alerte getuige dat er personen in de buurt aan het collecteren waren zonder vergunning. De getuige vertrouwde het niet en belde gelijk de politie. Een man die voldeed aan het signalement werd aangetroffen. Op dat moment kwam een andere bewoner naar de politieagenten toe en gaf aan dat deze man en nog twee vrouwen na een babbeltruc bij hem in de woning zijn geweest. De verdachte werd meteen aangehouden en de zoekactie naar de vrouwen leverde al snel resultaat op een stukje verderop in de buurt. De verdachte (32 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats) en de twee vrouwen (25 jaar oud afkomstig uit Enschede en 43 jaar oud afkomstige uit Haaksbergen) werden overgebracht naar het politiebureau en zitten nog vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

 

Tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc kunt u vinden op de site van politie.nl, of klik deze link aan: Babbeltrucs

Laad meer Hilversum
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Politie Amsterdam waarschuwt voor zakkenrollers tijdens Koningsdag

Hoewel de afgelopen jaren een kentering te zien is (van ruim 800 geregistreerde slachtoffe…