Home Noord-Holland Hoorn Hoorn – Brandlucht in politiebureau

Hoorn – Brandlucht in politiebureau

Vanmorgen was er een brandalarm in het politiebureau aan de Blokmergouw in Hoorn. De oorzaak lag in een defecte ventilatormotor in de luchtbehandelingsinstallatie.

Als vanaf negen uur werd een lichte brandlucht in het pand waargenomen. Zowel politiemensen als de later gewaarschuwde brandweer konden echter geen brandhaard ontdekken. Wel kwam er een storingsmelding vanuit de CV-ruimte. Door een onderhoudsmonteur werd uiteindelijk een ventilatormotor gevonden die was doorgebrand. Dit had wel rook, maar geen vuur veroorzaakt. De motor is inmiddels vervangen.

Tijdens het onderzoek naar een eventuele brand werd het pand tijdelijk ontruimd. Zo’n veertig politiemedewerkers moesten een half uurtje hun werkplek verlaten. Vijf arrestanten werden tijdelijk overgebracht naar de PI in Zwaag.

Laad meer Hoorn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hoorn – Twee aanhoudingen bij hennepkwekerij

Op vrijdagavond hield de politie twee mannen aan op verdenking van hennepteelt in een woni…