Home Sport Willem II pakt de vierde periodetitel tegen FC Emmen

Willem II pakt de vierde periodetitel tegen FC Emmen

Afgelopen vrijdag stond voor Willem II de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Door de 3-2 overwinning mocht de Tricolores haar eerste prijs in ontvangst nemen: de vierde periodetitel is een feit. Op de hoofdprijs moeten we nog even wachten, directe concurrent FC Dordrecht won van Telstar.

Willem II begon rustig aan de belangrijke wedstrijd tegen de gasten uit Emmen. Dit gaf ook FC Emmen de ruimte om aan te vallen. Zij kregen dan ook de openingstreffer op hun naam te staan. Uit een vrije trap zette Siekman de score op 0-1.

Het antwoord van Willem II kwam snel via Heymans. Een paas, die werd verlengd door Ruud Boymans, tikte hij simpel in het net van FC Emmen-keeper Van der Vlag. Drie minuten later kwam Willem II door een eigen doelpunt zelfs op voorsprong: uit een voorzet van Willem II-er Messaoud scoorde de maker van de 0-1, Siekman, in zijn eigen doel.

De sfeer was gelaten maar FC Emmen veranderde dit snel: een aantal minuten na de 2-1 was het Görtz die via binnenkant paal de score weer gelijk zette. Willem II probeerde voor de rust het tij nog te keren maar had hierin geen succes.

Zowel Willem II als FC begonnen rommelig aan de tweede helft. Bij beide ploegen leek het allemaal net niet te lukken. Verassend was dan ook het doelpunt in de 52e minuut: Dries Wuytens nam het doel van Van der Vlag onder vuur. Door het verassingseffect liet hij de bal uit zijn handen vallen. Wuytens kreeg steun van Haemhouts die de bal daaropvolgend binnen tikte.

De wedstrijd bleef tot het laatste moment spannend. Willem II wist te handhaven maar kreeg niet de overhand. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd was de ontlading compleet; Willem II heeft de 4e periodetitel in de pocket en blijft in de race voor het kampioenschap.