Home Gelderland Achterhoek Belangrijke overwinning van De Graafschap op FC Oss

Belangrijke overwinning van De Graafschap op FC Oss

logo de graafschapSneeuwploeg geeft het “D’ran” gevoel weer.
Na afloop van de wedstrijd gaf Jan Vreman aan, dat het “D’ran”-gevoel waar hij al zo lang op hamert al begonnen was om 10 uur ’s morgens. Hij werd om 10 uur gebeld, dat het veld nog helemaal met sneeuw bedekt was. Maar met hulp van medewerkers en vele supporters was het op tijd bespeelbaar.

De wedstrijd
Voor aanvang van de wedstrijd stond FC Oss nog met drie punten voor op de Graafschap. De Graafschap opende fel, maar Willie Boessen had een sterk verdedigend team de wei ingestuurd. Behalve een snoeihard schot op goal van Tarfi en een schuiver net naast het doel door van Ewijk waren er geen doelrijpe kansen. Na twintig minuten zakte de Graafschap dan ook langzaam in en roken de Ossenaren hun kansen. Maar gelukkig voor De Grafschap bleef het 0-0.

Jan Vreman: D'ran!!
Jan Vreman: D’ran!!

Waarschijnlijk heeft Jan Vreman zijn spelers in de rust nog eens flink op scherp gezet, want ook de tweede helft begonnen ze fel. Ook het publiek werd wakker en je proefde de “D’ran” sfeer weer opkomen. Het duurde tot de 60e minuut tot het publiek eindelijk beloond werd. Cavlan gaf een prachtige pass op Vermeij die de bal meteen op de pantoffel nam, helaas recht op de keeper. Kristopher Vida stond echter op de goede plek voor de rebound en tikte de 1-0 binnen. Hierdoor werd de tegenstander gedwongen om ook wat meer de aanval te zoeken en dat lukte in de 67e minuut door Opoku (1-1).

In de slotfase ging het op en neer en werd het publiek in extase gebracht. Vele kansen aan beide kansen leidden echter niet tot doelpunten. Pas in de 77e minuut was het Karim Tarfi die de wedstrijd in de goede richting liet kantelen. Zijn vrije trap werd door de muur van de tegenstander van richting veranderd, waardoor de keeper van Oss kansloos was. En nu staat De Graafschap door een beter doelsaldo met een gelijk aantal punten weer boven FC Oss.

De Graafschap – FC Oss 2-1

Arbiter Karel van den Heuvel | Toeschouwers: 4.586

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Kristopher Vida (60’), 1-1 Jonathan Opoku (67’), 2-1 Karim Tarfi (77’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Vlatko Lazic, Bart Straalman, Robin Pröpper, Caner Cavlan; Kristopher Vida (78’ Soufian Echcharaf), Edwin Linssen (87’ Tolgahan Cicek), Santy Hulst (66’ Lion Kaak), Karim Tarfi; Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk.

Opstelling FC Oss: Luuk Koopmans; Jochem Jansen, Jordi Balk, Rick Stuy van den Herik, Dean van der Sluijs (86’ Alfons Agbolesoo); Joep van den Ouweland, Jonathan Opoku, Fatih Kamaci; Dennis Janssen, Justin Mathieu en Genaro Snijders (46’ Jorzolino Falkenstein).

Gele kaart(en) De Graafschap: Pröpper (32’), Kaak (75’)

Gele kaart(en) FC Oss: Stuy van den Herik (22’)