Home Gelderland Achterhoek FC Oss laat zich niet uit het veld slaan tegen De Graafschap

FC Oss laat zich niet uit het veld slaan tegen De Graafschap

FC Oss 30082014 De Graafschap Kevin van VeenIn een extreem spannend duel heeft FC Oss afgelopen zaterdag het duel met De Graafschap gewonnen. Het werd 3-2 voor de Ossekoppen, door goals van Jorzolino Falkenstein, Joep van den Ouweland en een fantastische goal door Kevin van Veen. Twee tegengoals van Dean Koolhof konden niet voorkomen dat de Doetinchemmers met lege handen terug moesten naar de Achterhoek.

Het leek er even op dat de gasten het de thuisploeg onnodig moeilijk gingen maken, want in de 11e minuut al kopte Dean Koolhof de bal in het net achter doelman Nick Hengelman. Het lag er deels aan dat De Graafschap dacht een gemakkelijk avondje te krijgen, waardoor het niet direct door leek te drukken. FC Oss maakte goed gebruik van de verkregen ruimte en na 17 minuten was het Kevin van Veen die al een waarschuwing af gaf. Zijn schot miste het doel maar rakelings, en in de 34e minuut washet Jorzolino Falkenstein die de gelijkmaker op de slof had. Ook hij miste echter en het was wachten tot de rust voor aleer Oss het net kon vinden. En hoe, want in de laatste minuut voor de rust kopte de in Doetinchem geboren, en oud De Graafschap-speler, Jochem Jansen de bal achter Caner Cevlan. Joep van den Ouweland kon vrijwel direct daarna de stand nog vlak voor rust ombuigen tot 2-1 voor de thuisploeg.

FC Oss 30082014 De Graafschap 5De Graafschap kwam vol goede moed uit de kleedkamers en dat vertaalde zich al in de 48e minuut in de gelijkmaker. Wederom Dean Koolhof die het net vond voor de Achterhoekers, en wederom prachtig met het hoofd. Het was uiteindelijk toch FC Oss die aan het langste eind trok. Door een weergaloze actie van Kevin van Veen, die de bal in de 54e minuut aannam en in de rechterbovenhoek schoot, werd de stand op het bord definitief op 3-2 gezet.