Home Noord-Brabant VVV trekt aan het langste eind in Oss

VVV trekt aan het langste eind in Oss

FC Oss VVV Venlo 25082014 JHet was FC Oss maandagavond niet gegund. Na een 0-2 achterstand knokte de ploeg van trainer Wil Boessen zich terug naar een 2-2 gelijkspel, maar in de slotminuten straften de Venlonaren een fout van de Osse verdediging hard af, en wonnen alsnog. 2-3 Was de eindstand.

Bij Oss stonden Paul Kok en Fatih Kamaci in de basis, in plaats van Jeffrey Ket en Jonathan Opoku, en het leek alsof deze wisseling gunstig uitviel voor VVV Venlo. Direct in de eerste minuut leek Yuki Otsu al door de Osse defensie te komen en schoot de bal hard op doelman Nick Hengelman. Hengelman redde, maar hetwas duidelijk dat de Venlonaren deze wedstrijd graag met winst wilden afsluiten. FC Oss schrok wakker van het afstandsschot van Otsu en groepeerde zich vrijwel direct en in de 23e minuut leek dat te resulteren in een treffer voor Ossenaar Rick Stuy. VVV-goalie Niki Maenpaa hield de bal op voortreffelijke wijze uit het net, waardoor de eerste helft van beiden partijen meer aftasten dan doordrukken was.

FC Oss VVV Venlo 25082014 IIn de tweede helft gingen de twee clubs er beiden direct harder tegenaan. Van Osse zijde miste Kevin van Veen een grote kans, waarna VVV Venlo duidelijk maakte voor de volle winst te gaan. In de 54e minuut strafte Yuki Otsu een uitverdedigingsfout van FC Oss af en tikte de bal achter doelman Hengelman. Pim Balkestein kopte de bal vlak daarna in het net, waardoor de thuisploeg in korte tijd tegen een dikke achterstand kon aankijken.

FC Oss liet zich niet kennen, toonde karakter en in de 72 en 82e minuut brachten de toch ingevallen Opoku eerst de 1-2 en daarna Kevin van Veen de gelijkmaker op het bord. VVV Venlo leek zich er bij neer te leggen, tot de 88e, toen Abdelaziz Khalouta een uittrap van Niki Maenpaa direct benutte en zo alsnog de volle winst naar Venlo mee nam.