Home Noord-Brabant Eindhoven Celstraf voor man uit Eindhoven die kassière tankstation geld afdwong

Celstraf voor man uit Eindhoven die kassière tankstation geld afdwong

De rechtbank Oost-Brabant veroordeeld een 23-jarige man uit Eindhoven tot een gevangenisstraf van 210 dagen, waarvan 170 dagen voorwaardelijk. Hij dwong een jonge kassière om geld uit de kassa van een tankstation aan hem te geven.

De man ging in februari van dit jaar een tankstation in Geldrop binnen en liep vervolgens op de kassière af. Hij ging in het kassahokje op zeer korte afstand van haar staan en riep: “Dit is een overval, ik wil geld”. De man nam 530 euro mee en stal daarnaast een flesje drinken.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de verdachte een grote inbreuk maakte op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer. Ondanks dat hij geen geweld heeft gebruikt en geen wapens bij zich had om zijn daad kracht bij te zetten, was het voor de kassière een bijzonder traumatische ervaring.
Anderzijds weegt mee dat de man het door hem aangedane leed inziet en oprecht berouw heeft getoond. Bovendien kan het delict hem vanwege zijn psychische problematiek in verminderde mate worden aangerekend.
De rechtbank veroordeelt de man naast een celstraf ook tot betaling van een schadevergoeding van 500 euro aan het slachtoffer.

Laad meer Eindhoven
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Aanhoudingen in onderzoek naar witwassen

Het integraal afpakteam hield maandag 11 december op de Koestraat een 30-jarige man en een…