Home Noord-Brabant Eindhoven Marvilde wint dik verdiend van Nieuw Woensel

Marvilde wint dik verdiend van Nieuw Woensel

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Marvilde thuis tegen Nieuw Woensel. Marvilde dacht mee te kunnen doen om de titel, maar deze wedstrijd werd het begin van het einde. Toentertijd was Nieuw Woensel beter en won verdiend in Veldhoven met 1-2. Vandaag stond er niets meer op het spel en was de situatie precies omgekeerd. Marvilde was beter en won verdiend met 1-2.

Na 1 minuut en 10 seconden kwam Marvilde op voorspong. Een bal van achteruit van Steven Cools op Danny Das werd niet goed aangenomen door Danny. De bal kwam wel voor de voeten van Jasper Jakobs terecht. Jasper was vanaf de rechterkant naar binnen gekomen en kon de bal in de loop meenemen. Hij omspeelde een speler van Nieuw Woensel en schoot de bal in de lange hoek, 0-1. Marvilde bleef beter, maar was in de eindpass niet zuiver genoeg.

Foto (c) Wilco HazelaarIn de 20e minuut leek de wedstrijd te kantelen. Een afstandsschot van Nieuw Woensel kwam in het strafschopgebied tegen de arm van Tayfun Yilmaz. De toegekende penalty werd ingeschoten door Robbie van Hoof maar prima uit de linkerbenedenhoek gepakt door Sten Otter. Zeven minuten later kwam Tommy Boogers aan de rechterkant naar voren. Op 30 meter van de achterlijn gaf hij de bal diep op Danny Das en liep hier zelf achteraan. Danny gaf de bal terug op Tommy, waarna zijn schot voorlangs ging. Één minuut later ging Danny Das diep. Hij kwam in een moeilijke hoek terecht aan de rechterkant en schoot hard op de vuisten van keeper Paul Dijkmans.

Tien minuten voor de rust nam Nieuw Woensel een corner aan de rechterkant. Deze werd weggewerkt, maar meteen weer terug gekopt. Deze bal viel achter de verdediging op 2 meter van het doel aan de rechterkant van de palen. Mazin Karagoli kon de bal intikken, maar schoot in het zijnet. Na de rust waren er in de eerste vijf minuten twee identieke kansen voor Ado Peljto. Beide keren ging de bal uit een moeilijke hoek aan de linkerkant van het doel diagonaal voor het doel langs. In de 53e minuut kreeg Mitchel Smits de bal iets aan de rechterkant aangespeeld. Zijn schot spatte op de lat uiteen. In de minuut hierna kreeg Marvilde een vrije trap midden voor het doel op 20 meter. Danny Das plaatste deze vrije trap over de muur precies naast de paal, 0-2.

Tien minuten later pakte Sander Bertels de bal af van een aanvallen van Nieuw Woensel in de verdediging van Marvilde. Sander gaf de bal diep op Danny Das. Vanaf rechts ging hij op het doel af, maar schoot alleen voor de doelman over. In de 69e minuut was er weer een aanval over de rechterkant. Danny Das gaf de bal voor op Jasper Jakobs. Ook hij schoot van dichtbij alleen voor de doelman over. Een kwartier voor het einde snelde Tayfun Yilmaz aan de linkerkant langs de lijn. Hij gaf de bal diep op Danny Das en kreeg de bal in het strafschopgebied weer terug. Zijn voorzet kon net onderschept worden bij de eerste paal door de doelman anders was het een zeker doelpunt geweest.

In de 85e minuut blokt Danny Das aan de linkerkant een uitverdedigende bal van een verdediger van Nieuw Woensel. Hij snijdt naar binnen en geeft uiteindelijk de bal terug op Erwin Isbouts. Zijn inzet met binnenkant voet vanaf de rand van het strafschopgebied is niet hard genoeg waardoor keeper Dijkmans redding kan brengen. In de laatste minuut is er dan toch nog een slippertje in de verdediging, waardoor Tom Franse alleen naar Sten Otter mag lopen. Tom schiet de bal eenvoudig in de korte hoek, 1-2.

Marvilde komt niet meer in der problemen en neemt een prima overwinning mee naar Veldhoven. Volgende week komt Sparta’18 uit Sevenum op bezoek bij Marvilde. De allereerste wedstrijd van deze competitie won Marvilde in Sevenum met 0-4, maar Sparta wint vandaag knap met 4-1 van topper Volharding dus zal met een goed gevoel naar Meerveldhoven komen.