Home Noord-Brabant Eindhoven PSV landskampioen van Nederland

PSV landskampioen van Nederland

kampioen 2014 2015Het zat er al aan te komen. Na zeven jaar droogstaan is PSV weer landskampioen van de Eredivisie. Zaterdag won de ploeg uit Eindhoven van FC Heerenveen en is daardoor niet meer in te halen voor concurrent Ajax.

Luuk de Jong opende de score voor de Eindhovenaren al in de derde minuut. Zijn 18e goal van het seizoen en zijn negende met het hoofd. Twintig minuten later verdubbelde Memphis Depay de score met zijn 20e doelpunt. Van den Berg bracht de voorsprong enkele minuten later weer terug tot één doelpunt voorsprong, maar Luuk de Jong liet in de 41e minuut blijken het zijn ploeggenoot Depay moeilijk te maken in de strijd om de topscorerstitel, 3-1, op aangeven van assistkoning Jetro Willems. Dat was meteen de ruststand.

De tweede helft was het al duidelijk dat PSV al aan het feestvieren was. De supporters op de tribune maakten de sfeer in het Philips Stadion tot een van de beste wedstrijden van het seizoen. Enige minpuntjes in de wedstrijd was de blessure voor Brenet, maar dat mocht de feestvreugde niet drukken in het Eindhovense. Op slag van einde maakte Luciano Narsingh er nog 4-1 van, en was het 22e kampioenschap van PSV eindelijk en feit.

De ploeg van trainer Philip Cocu zal zondagmiddag worden gehuldigd in Eindhoven. De kampioensschaal zal daarbij worden overhandigd door Mister PSV, Willy van der Kuijlen. PSV zal zondag rond 17.00 uur op de Platte Kar vanaf het Philips Stadion vertrekken. Aankomst op het Stadhuisplein wordt rond 18.15 uur verwacht. Rond half zeven zal vervolgens de huldiging op het bordes van het Stadhuis van start gaan. Het programma op het Stadhuisplein zal om 20.00 uur eindigen.

De route van de Platte Kar met de PSV-selectie is als volgt: Frederiklaan – St. Antoniusstraat – Willemstraat- Vonderweg – Mathildelaan – Emmasingel- Keizersgracht – Wal – Stadhuisplein. De wegen aan de huldigingsroute worden afgesloten als de spelers op de kar langskomen. Zo snel mogelijk daarna gaan de wegen weer open.