Home Noord-Brabant Eindhoven FC Eindhoven laat punten achter in Oss

FC Eindhoven laat punten achter in Oss

D42_9118LRHet is FC Eindhoven niet gelukt om geschiedenis te schrijven. Na 6 overwinningen lukte het de Eindhovenaren niet om een historische 7e overwinning op rij te bemachtigen. In Oss werden de punten achter gelaten tegen de plaatselijke FC, die de punten verdiend in eigen huis behield. De wedstrijd werd vooraf gegaan door één minuut stilte, wegens het overlijden van

FC Eindhoven was vanaf de aftrap zo’n 20 minuten de baas in Oss, maar ondanks grote kansen voor onder anderen Joey Sleegers, Roald vanHout en Jens van Son, was het FC Oss die in de 23e minuut de voorsprong nam. Jonathan Opoku schoot de bal zonder pardon achter de Eindhovense doelman Tom Muyters. Vanaf dat moment was de organisatie weg aan Eindhovense kant, maar gelukkig voor FC Eindhoven was die organisatie aan Osse zijde ook niet te vinden.

In de tweede helft had Joey Sleegers de gelijkmaker op de slof, maar Sleegers schoot de bal onmogelijk over het doel. Kevin van Veen strafte die onkunde snel af door de 2-0 binnen te koppen. Ondanks zijn Eindhovense roots had de Osse topscoorder in de Eerste Divisie geen compassie met de gasten. Het ontbrak beide partijen om echt druk op de tegenstander te zetten en het was dan ook een gelukkig toeval voor FC Oss dat invaller Zanelli op slag van het einde nog een 3e doelpunt kon binnen tikken, wat de eindstand dan ook op 3-0 bracht.