Home Noord-Brabant Den Bosch Poging doodslag op partner in Den Bosch: 3 jaar cel

Poging doodslag op partner in Den Bosch: 3 jaar cel

De rechtbank heeft een 58-jarige vrouw uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld voor een poging tot doodslag op haar partner. Ze krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 3 jaar.

De vrouw sneed in de nacht van 29 mei 2016 haar man met een mes in zijn hals terwijl hij op bed lag.

Wisselende verklaringen
De verdachte legde tegenstrijdige verklaringen af over het steekincident. Nadat de man aanvankelijk zijn vrouw had aangewezen als dader, wijzigde de man een paar maanden later zijn verklaring en stelde dat hij in de keuken na een schermutseling met zijn vrouw in het mes zou zijn gelopen. De rechtbank acht deze latere verklaring van het slachtoffer echter niet geloofwaardig omdat deze onvoldoende aansluit bij de verklaringen van de vrouw en het aangetroffen sporenbeeld. Er is bij het forensisch onderzoek namelijk geen bloed gevonden dat erop wijst dat het slachtoffer in de keuken zou zijn gestoken.

De rechtbank rekent het de vrouw zwaar aan dat zij probeerde haar partner te doden terwijl hij lag te slapen. Gelukkig overleed het slachtoffer niet aan zijn verwonding, maar dat is niet aan haar te danken. Er is nergens gebleken dat zij iets heeft ondernomen om het slachtoffer alsnog hulp te bieden. Een gebeurtenis zoals deze veroorzaakt veel maatschappelijke onrust en leidt tot toename van gevoelens van angst en onveiligheid, ook in kleinere leefmilieus zoals een woonwagenkamp waar de verdachte en het slachtoffer wonen. In het voordeel van de vrouw weegt de rechtbank mee dat zij al geruime tijd niet meer in aanraking is gekomen met politie en justitie. Ook houdt de rechtbank enigszins rekening met haar lichamelijke beperkingen.

Laad meer Den Bosch
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Aanhoudingen in onderzoek naar witwassen

Het integraal afpakteam hield maandag 11 december op de Koestraat een 30-jarige man en een…