Home Gelderland Achterhoek Go Ahead Eagles keert terug in Eredivisie. Willem II handhaaft zich

Go Ahead Eagles keert terug in Eredivisie. Willem II handhaaft zich

Go Ahead Eagles keert komend seizoen na een afwezigheid van een jaar terug in de Eredivisie. De ploeg van trainer Hans de Koning speelde met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en dat was na de 4-1 overwinning in het eerste duel ruim voldoende om ten koste van de ploeg uit Doetinchem naar de Eredivisie te promoveren. Willem II wist zich door een 3-1 zege op NAC Breda in de Eredivisie te handhaven.

Go Ahead eindigde in het afgelopen seizoen als vijfde in de Jupiler League en plaatste zich daardoor voor de play-offs. In de halve finale werd VVV-Venlo in twee spannende duels verslagen, waarna de club uit Deventer het in de finale moest opnemen tegen De Graafschap, de nummer 17 van de Eredivisie van het afgelopen seizoen.

In het eerste duel, in de eigen Adelaarshorst, werd een uitstekende uitgangspositie verkregen door een 4-1 overwinning. Randy Wolters (2x), Sander Duits en Kenny Teijsse scoorden voor Go Ahead Eagles, tussendoor deed Alexander Bannink wat terug voor de gasten. In het tweede duel zette De Graafschap alles op alles om de schade te repareren, kwam het via Piotr Parzyszek ook nog wel op voorsprong, maar nog voor de rust maakte Leon de Kogel gelijk; 1-1.

Dat bleek gelijk de genadeklap voor de thuisploeg, die niet meer wist te scoren in het tweede bedrijf, waardoor Go Ahead Eagles na een jaar afwezigheid op het hoogste niveau terugkeert in de Eredivisie.

Door een 3-1 overwinning op NAC Breda heeft Willem II zich weten te handhaven in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jurgen Streppel poetste door de overwinning de 2-1 nederlaag in het eerste duel weg. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Freek Heerkens Willem II op een 1-0 voorsprong, na de pauze verdubbelde Erik Falkenburg die score. Na de tweede treffer van Falkenburg leek Willem II op rozen te zitten, maar een minuut later maakte Divine Naah het nog weer spannend. Verder dan die treffer kwam NAC uiteindelijk niet.

In het eerste duel tussen beide ploegen had NAC nog aan het langste einde getrokken. In Breda kwam Willem II al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong via Guus Hupperts. NAC liet het hoofd niet hangen en knokte zich terug naar een 2-1 overwinning door een goal van Kevin Brands na een uur spelen en een doelpunt van Mats Seuntjens vlak voor tijd.

Ontsnapping mogelijk
Door de overwinning van Willem II is er nog een ontsnapping voor De Graafschap mogelijk. Wordt FC Twente teruggezet naar de Jupiler League dan blijven ook de Superboeren – ondanks de nederlaag tegen Go Ahead Eagles – voor de Eredivisie behouden.