Home Noord-Brabant Gewelddadige beroving in Geldrop: cel voor vrouw die huis daarvoor beschikbaar stelde

Gewelddadige beroving in Geldrop: cel voor vrouw die huis daarvoor beschikbaar stelde

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige vrouw uit Geldrop veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk wegens medeplichtigheid aan wederrechtelijke vrijheidsberoving en diefstal met geweld. De vrouw stelde haar woning beschikbaar aan anderen, terwijl zij wist dat haar woning voor deze feiten gebruikt zou worden.

In augustus vorig jaar werd het slachtoffer onder het mom van een date naar de woning gelokt. De vrouw liet het slachtoffer binnen en vertrok vervolgens naar boven, zogenaamd om zich om te kleden. Beneden in de huiskamer werd de man opgewacht door drie mannen. De 3 mannen bonden het slachtoffer intussen vast, sloegen hem met hun vuisten en met knuppels, drukten een mes tegen zijn keel en bedreigden hem met een pistool. Ze eisten geld en namen de Mercedes van het slachtoffer mee. Ook hebben ze zijn telefoon, iPhone, horloge, kleding, ID-kaart, rijbewijs, zonnebril en geld meegenomen.

De vrouw ontkende dat zij wist wat de mannen van plan waren in haar woning. Ook verklaarde ze niets te hebben gehoord van het hele incident terwijl ze op haar slaapkamer zat. Volgens de rechtbank kan het – gelet op de bewijzen – niet anders dan dat de verdachte op de hoogte was van wat in haar woning zou gaan gebeuren. Ook moet ze hebben geweten dat het slachtoffer werd vastgehouden en met geweld werd beroofd.

De rechtbank rekent het de vrouw aan dat zij medeplichtig is aan het gewelddadige delict in haar woning. Ze handelde uit puur winstbejag en bekommerde zich niet om het welzijn van het slachtoffer, die in de veronderstelling was dat hij een afspraak met de vrouw had. De rechtbank legt een deels voorwaardelijke celstraf op om de vrouw ervan te weerhouden opnieuw een strafbaar feit te begaan.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Eindhoven – Verdachte laffe diefstal sigarenzaak snel gearresteerd

Donderdagavond laat is op de Vestdijk een man gearresteerd die wordt verdacht van de diefs…