Home Noord-Brabant Rechtbank oordeelt: hagelschade niet verzekerd onder stormverzekering bij varkensfokbedrijf uit Someren

Rechtbank oordeelt: hagelschade niet verzekerd onder stormverzekering bij varkensfokbedrijf uit Someren

De rechtbank Gelderland wees vandaag de vorderingen van een varkensfokbedrijf uit Someren af. Het varkensfokbedrijf is op 23 juni 2016 getroffen door zware buien. De gebouwen van het bedrijf zijn toen beschadigd. Hiervoor wilde het varkensfokbedrijf een uitkering krijgen van zijn verzekeringsmaatschappij op grond van de afgesloten stormverzekering. De verzekeringsmaatschappij heeft de schade niet vergoed, omdat het gaat om schade door hagelbuien, die niet is verzekerd onder de afgesloten stormverzekering.

Hagelschade
De rechtbank stelt vast dat het varkensfokbedrijf de gebouwen heeft verzekerd voor brand- en stormschade. Het varkensfokbedrijf had voor de gebouwen geen hagelverzekering afgesloten. De rechtbank oordeelt dat de op 23 juni 2016 gevallen hagelstenen vallen onder het begrip hagel in de polisvoorwaarden, ook al gaat het om hagelstenen die groter dan gemiddeld zijn.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Gezocht – Pinfraude

Op vrijdag 24 november 2017 werd de pinpas van een 87-jarige Tilburgse tijdens het winkele…