Home Noord-Brabant Boxtel Vrouw vrijgesproken van veroorzaken ernstig ongeluk met 15-jarige fietser in Boxtel

Vrouw vrijgesproken van veroorzaken ernstig ongeluk met 15-jarige fietser in Boxtel

Een 49-jarige vrouw uit Boxtel is zojuist door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken van het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een fietser ernstig gewond raakte.

De vrouw reed in juli 2015 een fietsersoversteekplaats in haar woonplaats op en raakte daarbij een meisje dat daar fietste. Het destijds 15-jarige slachtoffer liep daarbij onder meer een hersenbloeding op. Volgens de officier van justitie zou de vrouw onvoldoende aandacht hebben gehad voor het verkeer en zou zij door een rood verkeerslicht hebben gereden. De officier van justitie verweet haar aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag.

De rechtbank spreekt de verdachte vrij van deze beschuldiging omdat de rechtbank op basis van het bewijsmateriaal niet de overtuiging heeft gekregen dat de verdachte daadwerkelijk door rood is gereden. De verklaringen van getuigen spreken elkaar namelijk tegen voor wat betreft het rijden door rood licht door de verdachte. Ook is er naast de verklaring van deze getuigen geen objectief bewijsmateriaal op grond waarvan de toedracht van het verkeersongeval kan worden vastgesteld. De rechtbank heeft verder nog onderzocht of de vrouw, als het verkeerslicht groen voor haar was, een andere verkeersfout heeft gemaakt zoals het niet voldoende aandacht hebben voor het verkeer. Daarvoor is echter geen bewijs aanwezig.

Laad meer Boxtel
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Gezocht – Pinfraude

Op vrijdag 24 november 2017 werd de pinpas van een 87-jarige Tilburgse tijdens het winkele…