Home Noord-Brabant Bartek Urbański kiest voor Willem II

Bartek Urbański kiest voor Willem II

Bartlomiej ‘Bartek’ Urbański heeft vanmiddag voor drie seizoenen getekend bij Willem II. De 19-jarige Poolse middenvelder wordt overgenomen van Legia Warschau. In het contract van Urbański is opgenomen dat Willem II de optie heeft om met één jaar te verlengen.

Linkspoot Urbański groeide op in het dorpje Grójec, op een klein uur rijden van de Poolse hoofdstad Warschau. Daar startte hij bij KS Nadstal met voetballen. Op zijn twaalfde werd hij opgepikt door Polonia Warszawa, waar hij vijf seizoenen speelde voordat het grote Legia Warschau hem in 2015 overnam.

Bij de regerend Pools kampioen trainde Urbański drie seizoenen met de hoofdmacht mee en speelde hij zijn wedstrijden met het tweede elftal. In de UEFA Youth League, de Champions League voor beloftenteams, speelde Urbański met Legia afgelopen jaar tegen Borussia Dortmund, Real Madrid en het Portugese Sporting CP. Daarnaast is hij jeugdinternational van Polen onder 19 jaar.

Urbański: ‘Mijn ouders en zus zijn heel erg trots op me dat ik deze transfer naar het buitenland maak en me hier verder kan ontwikkelen, als voetballer en als persoon. Dat ik hier vandaag zo goed ontvangen ben is erg belangrijk voor me. Ik zie een voetbalclub als een grote familie, we hebben elkaar nodig om resultaten te bereiken.’

De 1.75 meter lange Urbański was woensdagavond als toeschouwer al aanwezig bij de wedstrijd tegen Uno Animo. ‘Het veldspel en de combinatie tussen lange en korte passes, dat past goed bij me. Ook daarom is dit een goede stap voor me; het voetbal hier in Nederland is zeer technisch. Ik ben een speler die altijd het overzicht bewaart en qua denken mijn tegenstander een stap voor probeer te zijn. Ik kan bijna niet wachten om te gaan trainen!’

Multi-inzetbaar
Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Bartek staat in Polen bekend als een groot talent. Op het middenveld is hij multi-inzetbaar, zowel controlerend als spel verdelend.’

Urbański gaat spelen met rugnummer 16. ‘Dat is het nummer dat ik bij Legia ook droeg’, besluit hij.

Laad meer Noord-Brabant
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Tilburg – Aanhoudingen in onderzoek naar witwassen

Het integraal afpakteam hield maandag 11 december op de Koestraat een 30-jarige man en een…