Home Gelderland Achterhoek Digitale plofkraken ook groot probleem in Nederland

Digitale plofkraken ook groot probleem in Nederland

Criminelen hebben een nieuwe truc bedacht om pinautomaten leeg te roven. De criminelen koppelen haar eigen laptop aan de geldautomaat en kunnen zo ongelimiteerd geld opnemen.

De afgelopen jaren hebben meerdere criminelen miljoenen euro’s buitgemaakt met de digitale vorm van een plofkraak. Door tamelijk eenvoudig een gaat te boren in de automaat konden zij hun eigen laptop aansluiten op de automaat. Met een simpele druk op de knop gaven zij de pinautomaten opdracht om geld te spuwen.  De eerste melding van een ‘digitale plofkraak’ werd gemeld in 2015, maar inmiddels heeft deze criminele organisatie in heel Europa een voet aan de grond gekregen.

In Nederland werd een Rabobank in Puttershoek het slachtoffer. Er werd ruim 100,000 euro buitgemaakt, maar een oplettende getuige belde de politie waardoor er  één verdachte uit Roemenië kon worden aangehouden met al het geld. Volgens diverse onderzoeken zijn er zo’n kleine dertig Oost-Europeanen die zich schuldig maken aan digitale plofkraken.

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Danny Alexander Bolier

Op zaterdag 19 mei 2018 fietste Danny Alexander omstreeks 12.30 uur vanuit zijn woning in …