Home Noord-Brabant Kempen Marvilde overtuigend door naar tweede ronde beker

Marvilde overtuigend door naar tweede ronde beker

marvildeNa de vriendschappelijke wedstrijden en toernooien is dan eindelijk het officiële deel van de voorbereiding begonnen. De poulefase van de beker wordt vaak nog als voorbereiding gezien, maar moet toch ook gezien worden als laatste test voor de competitie. Marvilde is dit seizoen ingedeeld bij DSC (3e klasser uit Kerkdriel), Hilvaria (3e klasser uit Hilvarenbeek) en Longa (2e klasser uit Tilburg). Het zou dus uit moeten draaien op een tweestrijd tussen Longa en Marvilde voor het bereiken van de tweede ronde. Beide teams winnen de eerste wedstrijd met 5-0. Marvilde thuis tegen DSC, doelpuntenmakers Tayfun Yilmaz, Erwin Isbouts, Jasper Jakobs, Danny Das en Rick van den Bogaard. De tweede wedstrijd wordt door Longa gewonnen met 1-0 en door Marvilde met 2-1 (2x Erwin Isbouts). Hierdoor gaan Marvilde en Longa op de laatste speeldag uitmaken wie doorgaat. Marvilde heeft door het meer gescoorde doelpunt voldoende aan een gelijkspel.

Longa is gedegradeerd uit de 1e klasse en zou dus de betere moeten zijn. Zij begonnen dan ook sterker en feller aan de wedstrijd en hadden in de 4e minuut op voorsprong moeten komen. Door een misverstand in de verdediging van Marvilde mocht Ginuwine Abagi alleen op Sten Otter af gaan. Op de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal net naast het doel. Gedurende de tweede helft werd het spel van Longa steeds slordiger, maar ook Marvilde kon hier geen kansen tegenover zetten. Uiteindelijk zorgde balverlies van Longa voor het openingsdoelpunt van Marvilde. De bal werd verloren op eigen helft en door een snelle aanval tussen Tayfun Yilmaz, Jasper Jakobs en Danny Das kwam de bal uiteindelijk op de rand van het strafschopgebied bij Danny terecht. Danny schoot de bal over de keeper in het dak van het doel, 0-1. In de 9e minuut na de rust werd Danny Das neergelegd in het strafschopgebied. Erwin Isbouts wist wel raad met de toegekende strafschop, 0-2. Tien minuten later werd Tayfun Yilmaz diep gestuurd op rechts. Zijn voorzet werd eenvoudig midden voor het doel op 5 meter ingetikt door Gijs Kiebert, 0-3. Twee minuten later weer een voorzet vanaf rechts van Tayfun. Deze keer door de lucht en bij de tweede pal kopte Erwin Isbouts helemaal vrij, goed in, maar toch wist de keeper de bal nog miraculeus te redden. In principe was het wachten op meerdere doelpunten van Marvilde, maar daar leek in de 69e minuut ineens verandering in te komen. Een voorzet vanaf links van Abagi werd binnengegleden door Stijn Louwers, 1-3. Hierna kreeg Longa weer een beetje hoop, maar het moest wachten tot de 85e minuut om dichterbij te komen. Na hands van Erwin Isbouts mocht Herjan Lamberink een strafschop nemen. Hij faalde niet, 2-3. Verder kwam het niet en Marvilde haalde prima de volgende ronde van de beker. Die volgende ronde zal normaal gesproken in het laatste weekend van oktober gespeeld worden.

Volgende week begint de competitie en staat er meteen een kraker op het programma: Marvilde – Rood Wit V. Rondom deze wedstrijd zullen er de nodige activiteiten georganiseerd worden om de start van de competitie goed in te luiden.