Home Noord-Holland Kennemerland Haarlem UNA schiet HFC EDO aan flarden

UNA schiet HFC EDO aan flarden

Foto (c) Wilco HazelaarDe roodzwarte Topklasse-formatie uit Haarlem zal geen prettige herinneringen overhouden aan UNA. Op Sportpark Zeelst in Veldhoven verloor de ploeg van trainer Roy v.d. Mije met 5-2 en afgelopen zondag werd het in de Spaarnestad nog erger voor de hekkensluiter van de Topklasse. UNA verpletterde de debutant in die klasse en de uitslag had met gemak nog hoger uit kunnen vallen, maar met een half dozijn treffers in de pocket spaarden de geelzwarten de club uit de Noord-Hollandse hoofdstad voor groter onheil.

Slechts twee duels wist EDO in dit seizoen met winst te beëindigen. De 2-1 overwinning van vorige week op ADO’20 gaf de club echter weer moed, die door UNA vervolgens de grond in werd geboord. Anders dan in de laatste wedstrijden aan de orde was, nam UNA vanaf meteen het initiatief en drukte de thuisploeg vanaf minuut één terug op eigen helft. Na een zestal hoekschoppen was het Rob van Boekel die in de tiende minuut met een prachtig schot doelman Gregory Martin het nakijken gaf: 0-1. Vijf minuten later beging Martin een overtreding op de doorgebroken Benjamin van Wanrooij. Resultaat: rood voor de doelman en een penalty, die door Brian Boogers achter de nieuwe doelman Kenny Heemskerk werd geschoten: 0-2. Weer vijf minuten later bracht Eelco Horsten de stand op 0-3. Het team van Mark Schenning bleef de bovenliggende ploeg, maar nam iets meer gas terug.

Na rust was Tatchary Langguth bij EDO in de ploeg gekomen, maar hij speelde waarschijnlijk de kortste wedstrijd van zijn leven. Na negen seconden keek hij tegen de rode prent van scheidsrechter D ‘Onorio aan voor een overtreding op Yorn Sweres, die in de ploeg was gekomen voor Benjamin van Wanrooij. Vanaf elf meter schoot Brian Boogers de 0-4 op het scorebord en EDO stond nog met negen man.

De Zeelstenaren gingen daarna nog even vrolijk verder. In minuut 52 tekende Ron Jansen voor 0-5 en tien minuten daarna zorgde hij voor 0-6. UNA vond het wel genoeg, maar bleef de wedstrijd beheersen. Kon EDO dan niets meer terug doen? Nee, want de enige twee mogelijkheden van Edip Biberoglu eindigden op de lat en de paal. UNA doelman Petar Stoskovic had een gemakkelijke middag.