Home Zuid-Holland Den Haag UNA verliest thuiswedstrijd tegen HBS

UNA verliest thuiswedstrijd tegen HBS

UNA ZeelstNa vier wedstrijden wist UNA in uitwedstrijden zes punten te pakken. Zeven doelpunten voor en geen enkele tegentreffer. Thuis verging het de geelzwarten minder glorieus: nul punten; zeven tegen en drie keer raak. Nadat de thuiswedstrijd tegen WKE met 3-1 verloren werd, ging de ploeg van Mark Schenning afgelopen zondag met 2-4 voor de bijl tegen HBS uit Den Haag. Geheel onnodig, maar wel terecht.

Vorige week leverden de geelzwarten een fantastische prestatie door JVC Cuijk op eigen veld met 0-3 af te troeven. Dit succes stond aan de basis van een te verwachten goede prestatie tegen de ploeg van André Wetzel. Daarvan ging iedereen uit, maar het liep helemaal anders af. De felheid waarmee UNA in Cuijk begon was afgelopen zondag op Sportpark Zeelst niet te bespeuren. De Hagenezen kozen ervoor om een verdedigende houding aan te nemen om dan plots de counter te gaan hanteren. Al snel in de wedstrijd ontsnapten de Zeelstenaren aan een achterstand. Eerst moest doelman Danilo Verus handelend optreden bij een gevaarlijk schot van Jean-Paul Saeijs, vorig seizoen nog goed voor 24 doelpunten. Even later trof Jochem Hendriks de lat. In de 33e minuut ontstond er weer een chaotische situatie in de verdediging van UNA, waardoor Hendriks plotsklaps in het zestien metergebied kon verschijnen. Keeper Verus liep hem omver en dat leverde een gele prent en een penalty op. Mike de Geer voltrok het vonnis: 0-1. Het werd nog erger voor UNA, want vijf minuten voor rust bracht Berend Kaster de stand op 0-2. UNA snakte naar de gelijkmaker en die kwam er ook bijna. Na een vrije trap van Jeroen Stottelaar liet doelman Gianni Kamperveen de bal voor zich uitspringen, maar Rob van Boekel kogelde over.

Na rust kwam die aansluitingstreffer er wel. In de 52e minuut zorgde Niek van Boekel voor de 1-2. UNA veerde op, maar kreeg toch de deksel op de neus. Twee minuten later zorgde miscommunicatie in de verdediging voor de 1-3. Mike de Geer liet de Hagenezen juichen. Toch bleef UNA jagen en Ron Jansen kopte de 2-3 binnen. Toen Tjeerd Westdijk de rode kaart voor slaan kreeg stond de ploeg van Wetzel met tien man. UNA ging op jacht naar de gelijkmaker en die leek er ook te komen, doch de treffer van Ron Jansen werd wegens buitenspel afgekeurd. Af en toe kroop HBS nog uit haar schulp en met succes, want in de toegevoegde tijd bracht De Geer de 2-4 op het scorebord.