Home Noord-Brabant Kempen Marvilde begint overtuigend voorbij Sparta ’18

Marvilde begint overtuigend voorbij Sparta ’18

slecht voetbalveld 06De competitie is weer begonnen voor Marvilde. Hoe die zal gaan verlopen is niet te zeggen, omdat Marvilde in een poule (Zuid II) is ingedeeld met 9 Limburgse ploegen. Hier hebben we nog nooit tegen gespeeld, dus de sterkte is moeilijk in te schatten. De eerste wedstrijd, uit bij Sparta ́18 in Sevenum, lijkt geen graadmeter te zijn. Hiervoor was Sparta te zwak (of is Marvilde zo sterk?). Sparta kreeg geen enkele kans en het enige verwijt aan de ploeg van Bram Louwers is dat er meer gescoord had moeten worden.

Al in de 2e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Danny Das speelde de bal op Erwin Isbouts, die de bal in een keer diep gaf op Ties Bazelmans. Ties kwam midden voor het doel alleen voor keeper Yannick Vullings te staan. Hij maakte geen fout en schoot de 0-1 in het doel. In de tiende minuut mocht Tommy van de Wiel alleen opkomen en vanaf 20 meter schieten. De keeper reageerde erg onzeker en kon dit schot maar met moeite tot corner verwerken. Na 15 minuten kreeg Marvilde een vrije trap op 30 meter van het doel. Erwin Isbouts schoot de bal hard op de onderkant van de rechter kruising. Hierna zakte het tempo bij Marvilde enigszins en kon Sparta mee gaan voetballen. Dit leverde echter nauwelijks dreiging op voor het doel van Marvilde. Tien minuten voor de rust kwam Marvilde weer opzetten. Ties Bazelmans stuurde Dave Hermans diep aan de rechterkant. Dave ging alleen op de doelman af en gaf de bal uiteindelijk breed. Hier kon Mitchel Smits de bal rustig in een leeg doel tikken, 0-2. In de 45e minuut onderschepte Tayfun Yilmaz een bal op de middenlijn. Hij sprintte richting het doel van Sparta. Zijn voorzet was bestemd voor Dave Hermans, maar in de kluts kwam de bal voor de voeten van Danny Das. Op 15 meter van het doel plaatste hij de bal net voorbij de verste paal.

Meteen na de rust werd Tayfun vrij voor het doel gezet op de rand van het strafschop gebied. Zijn punter ging net naast. Marvilde bleef aanvallen, en kwam in de 67e minuut op de beslissende 0-3. Een corner vanaf de linkerkant van Erwin Isbouts werd slecht verwerkt door de doelman. De bal viel voor de voeten van Stijn Louwers op vijf meter van het doel. Stijn ramde de bal in het doel, 0-3. Vijf minuten voor het einde nam Erwin Isbouts vanaf de rechterkant een korte corner op Danny Das. Danny gaf de bal terug aan Erwin, waarna diens voorzet op de lat gekopt werd door Daan Slaats. In de 87e minuut kwam de eindstand op het scorebord. Jasper Jakobs gaf vanaf links een prima pass op Erwin Isbouts aan de rechterkant. Erwin kapte zijn tegenstander uit en gaf de bal weer terug op Jasper. Hij werd te veel lastig gevallen door een verdediger om goed af te kunnen werken, maar in de kluts kwam de bal weer voor de voeten van Erwin Isbouts. Hij kon de bal eenvoudig langs de doelman tikken, 0-4.

Volgende week speelt Marvilde thuis tegen SVC ́2000 uit Roermond. Swift Victoria Combinatie heeft vandaag thuis met 0-2 verloren van Helmondia dus zal deze valse start zeker goed willen maken.