Home Noord-Brabant Kempen Marvilde sluit beker goed af met overwinning tegen Best Vooruit

Marvilde sluit beker goed af met overwinning tegen Best Vooruit

marvildeNa de nederlaag tegen Boxtel en het gelijke spel tegen Dommelen was Marvilde al uitgeschakeld voor een vervolg in de beker. De lastigste tegenstander in de poule kwam echter nog op bezoek in Veldhoven, Best Vooruit. Best Vooruit is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse en op papier zou dit dus de sterkste tegenstander moeten zijn. Marvilde speelde een sterke wedstrijd en won verdiend met 3-0.

De eerste 25 minuten waren van twee kanten niet overtuigend. Vanaf dat moment nam Marvilde het heft in handen. Tayfun Yilmaz werd diep gestuurd, maar de bal leek te hard. Zoals Tayfun is, ging hij toch als een bezetene achter deze bal aan. Keeper Frank vd Boogaard stond in het strafschopgebied te wachten tot de bal in zijn handen terecht kwam, maar Tayfun zat er net tussen. Hij tikte de bal voorbij de doelman en werd neergehaald door de doelverdediger, penalty. Een rode kaart had eigenlijk ook moeten volgen, maar de scheidsrechter vond een gele ook voldoende. Erwin Isbouts schoot de strafschop heel rustig in het doel, 1-0. In de 31e minuut schoot Jeroen Mattheeuwse de eerste bal op het doel van Marvilde. Vanaf 15 meter midden voor het doel ging zijn schot goed richting de hoek, maar doelman Sten Otter stompte de bal weg tot corner, die leverde niets op. Vijf minuten later werd Mitchel Smits aangespeeld aan de rechterkant op de rand van het strafschopgebied. Met een klein tikje wist hij Tayfun Yilmaz te bereiken en Tayfun plaatste de bal precies langs de binnenkant van de paal in het doel, 2-0. De grootste kans voor Best Vooruit was een schot vanaf 17 meter van Sander van der Looy dat via de buitenkant van de paal richting de zijlijn ging. In de tweede helft bleef Marvilde het beste van het spel houden. Met snel spel was de ploeg van Bram Louwers keer op keer gevaarlijk. Best Vooruit zette hier niet zoveel tegenover. Uiteindelijk zorgde Tommy Boogers in de 86e minuut voor de definitieve beslissing. Na een goed uitgevoerde aanval kwam de bal via Gijs Kiebert bij Tommy terecht. Uit een scherpe hoek vanaf de linkerkant plaatste hij de bal prima in de lange hoek, 3-0.

Het serieuze deel van de voorbereiding is hiermee ten einde gekomen. Marvilde heeft zich niet geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Volgende week begint de competitie weer, met dit jaar vooral tegenstanders uit Limburg. Marvilde start met een uitwedstrijd tegen Sparta ́18 in Sevenum.