Home Noord-Brabant Boxtel Marvilde door Boxtel uitgeschakeld in de beker

Marvilde door Boxtel uitgeschakeld in de beker

Foto (c) Wilco HazelaarNa de verliespartij van afgelopen zondag tegen Boxtel stond op dinsdag de tweede wedstrijd in de poule van de beker op het programma, thuis tegen Dommelen. Na de nodige fouten aan beide zijden stond er na 90 minuten een 3-3 eindstand op het scorebord. Hiermee kunnen alleen Best Vooruit en Boxtel nog de volgende ronde halen.

Marvilde en Dommelen worstelden zo ongeveer de hele wedstrijd met zichzelf. Weinig goed voetbal en veel fouten. In de 18e minuut zorgde keeper Dennis Soeteman van Dommelen voor de 1-0 van Marvilde. Hij ging in zijn strafschopgebied voetballen, maar Daan Slaats kon eenvoudig zijn voet voor de bal zetten en de bal verdween in het lege doel. Vijf minuten voor de rust kwam Erwin Isbouts na een één-twee met Gijs Kiebert tot een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Via de binnenkant van de paal kwam Marvilde op 2-0. Twee minuten na de rust leek de overwinning binnen voor Marvilde. Erwin Isbouts nam een vrije trap vanaf 25 meter midden voor het doel. Keeper Soeteman kon de bal niet vasthouden en Tommy van de Wiel reageerde snel, 3-0. Niets aan de hand en met deze stand zou de wedstrijd van a.s. zondag tegen Best Vooruit uit moeten maken wie de volgende ronde zou halen. Maar het ging dus nog helemaal mis. In de 57e minuut schoot Mark van der Palen eenvoudig een vrije trap vanaf 20 meter iets aan de linkerkant van het strafschopgebied in de korte hoek, 3-1. Tien minuten later lette de verdediging van Marvilde bij een voorzet vanaf links niet op, waardoor Chris Cornelissen de 3-2 binnen kon schieten. De gelijkmaker in de 71e minuut was het toppunt van geklungel. Een diepe bal in de verdediging van Marvilde maakte dat keeper Richard Prinsen uit zijn doel kwam. De bal werd echter door een verdediger weggewerkt, recht in de voeten van Luuk Jansen. Deze stond midden voor een leeg doel en vanaf 20 meter kon hij de bal rustig in het doel plaatsen. Vijf minuten later werd Mitchel Smits op de doelman van Dommelen afgestuurd. Hij kon de keeper echter niet verslaan. In de 82e minuut schoot Danny Das van afstand op het doel. De keeper liet los en Gijs Kiebert mocht de rebound inschieten. Op 8 meter van het doel wist de keeper ook deze inzet tegen te houden.

Ondanks dat Marvilde a.s. zondag nog thuis mag spelen tegen Best Vooruit in de laatste wedstrijd van de poulefase van de beker is een vervolg in de beker uitgesloten. Best Vooruit maakt de grootste kans op verder bekeren. Zij hebben zes punten en Boxtel heeft er drie. Marvilde en Dommelen hebben slechts één punt. Alleen de nummer één gaat door. Het doelsaldo van Best Vooruit (+6) is ook nog veel beter dan dat van Boxtel (-2).