Home Noord-Brabant Kempen Marvilde en Beerse Boys naar verdiend gelijk spel

Marvilde en Beerse Boys naar verdiend gelijk spel

De competitie loopt op z´n einde, maar elke wedstrijd is nog erg spannend. De kampioen en de twee degradanten zijn weliswaar bekend, maar plek twee t/m vier spelen voor de nacompetitie voor promotie en vanaf plek vijf spelen de ploegen voor nacompetitie voor degradatie. Marvilde zit in de laatste categorie en dus was de (uit)wedstrijd van vandaag tegen Beerse Boys ook weer erg belangrijk. Na een 2-0 achterstand wist Marvilde gelukkig toch nog met een gelijkspel terug te gaan naar Veldhoven.

In de eerste 20 minuten waren er over en weer een paar kansen, maar verder dan schoten van afstand of moeilijke schoten kwamen de spelers niet. Van de 22e tot de 32e minuut vielen de doelpunten ineens snel achter elkaar. In de 22e minuut werd een vrije trap vanaf de linkerkant van Beerse Boys genomen door Rob van Bijsterveldt. De bal werd gemist door de verdediging van Marvilde en eenvoudig ingetikt door Ronnie Pijnenburg, 1-0. Na een half uur wist Menno Kuulkers een afstandschot niet vast te houden en deze keer kon Dennis Schapendonk van dichtbij intikken, 2-0. Marvilde leek weer (thuis werd met 0-4 verloren) een moeilijke middag tegemoet te gaan tegen Beerse Boys, maar gelukkig werd al snel de aansluiting tot stand gebracht. In de 32e minuut zette Tayfun Yilmaz prima door met een verdediger in zijn nek. In het strafschopgebied werd hij uiteindelijk neergelegd door Ruud Willems en de toegekende penalty werd binnen geschoten door Danny Das, 2-1. De tweede helft beging vergelijkbaar aan de eerste. Kansjes over en weer zonder doelpunten. In de 66e minuut viel dan de gelijkmaker. Tayfun Yilmaz werd aan de linkerkant weg gestuurd en zijn voorzet werd met een boogje perfect over keeper Koen van Kollenburg gekopt door Marc Senders, 2-2. Twee minuten later ging Dennis Schapendonk alleen op Menno Kuulkers af, maar Menno wist zijn inzet te keren. In de laatste tien minuten waren er nog rode kaarten voor de assistent trainer van Marvilde en voor de verzorger van Beerse Boys. Beide voor aanmerkingen op de leiding.

Marvilde mag zich nu voor gaan bereiden op de laatste twee wedstrijden. Op 4 mei speelt het thuis tegen Haarsteeg (sinds vandaag gedegradeerd) en op 11 mei uit tegen Theole (sinds vandaag op een nacompetitie plaats). In beide wedstrijden zal dus nog veel op het spel staan, al is te hopen dat de laatste wedstrijd vooral van belang zal zijn voor Theole.