Home Noord-Brabant Kempen Simpele overwinning UNA/Brinvast op Juliana ’31

Simpele overwinning UNA/Brinvast op Juliana ’31

UNADe vijftiende zege van het seizoen heeft UNA/Brinvast op plaats twee in de topklasse gezet. De thuiswedstrijd tegen Juliana’31 was eigenlijk een eenvoudige klus. De vorige week nog  geschorsten Niek van Boekel, Nick Tielemans en Ritchie Anpong waren weer van de partij. De reeds  gedegradeerde tegenstander uit Malden kon vrijuit spelen, maar was niet opgewassen tegen de  soepel draaiende ploeg van Mark Schenning.

In de eerste 45 minuten bleek al dat de geelzwarten de dienst uit wilden maken. Een duidelijk  veldoverwicht van de Zeelstenaren leidde voor rust slechts tot één treffer. In de 40e Ron Jansen de 1-0 achter doelman Sebastiaan van Bon. Even later had Rob van Boekel de 2-0 op zijn  slof, doch zijn schot ging hoog over. De treffer bewaarde hij voor het tweede bedrijf. Na 45 minuten warmdraaien kwam UNA/Brinvast na de pauze op toeren. In minuut 54 bediende  Ron Jansen Rob van Boekel op maat en deze keer was het wel raak: 2-0. Even later kreeg Juliana’31  de kans op de aansluitingstreffer. Jeroen Stottelaar kreeg in het strafschopgebied de bal tegen zijn arm en scheidsrechter D’Onorio wees naar de stip. Gijs Diebels mocht het vonnis voltrekken, maar keeper Rick van den Oever ranselde de bal uit zijn doel. Na deze tegenvaller zag de ploeg van trainer Jord Roos het helemaal niet meer zitten. Het hoofd ging in de schoot en veertien minuten voor tijd  prikte Benjamin van Wanrooij de 3-0 achter Van Bon. UNA/Brinvast was echter niet van plan om de Gelderse tegenstander aan flarden te schieten. Toch werd het nog 4-0. Rob van Boekel scoorde in de  81e minuut zijn tweede treffer van de wedstrijd. Door deze simpele overwinning stijgen de geelzwarten naar plaats twee op de ranglijst. Hoger kan niet meer, want AFC werd kampioen. Met nog twee duels te gaan kan het seizoen voor UNA/Brinvast niet meer stuk. Nog nooit in het bijna  85 jarige bestaan van de club bereikten de Zeelstenaren zo’n hoogtepunt.