Home Economie Consumentenvertrouwen in oktober onverminderd positief

Consumentenvertrouwen in oktober onverminderd positief

Consumentenvertrouwen oktoberDe stemming onder consumenten is in oktober gelijk gebleven meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt net als in september uit op 23. Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid blijft gelijk.

Met 23 ligt het consumentenvertrouwen in oktober ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Oordeel over economisch klimaat en koopbereid onveranderd
Het oordeel over het economisch klimaat is in oktober onveranderd positief. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt net als in september uit op 43.

Ook de koopbereidheid blijft gelijk. Deze deelindicator komt net als in september uit op 10. Consumenten zijn nagenoeg even positief over hun eigen financiële situatie. Daarnaast vinden zij de tijd voor het doen van grote aankopen iets gunstiger.

Laad meer Economie
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Verdachte Vindicat-zaak veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf en 240 uur taakstraf

De rechtbank Noord-Nederland heeft vandaag in Groningen uitspraak gedaan in de Vindicat-za…