Home Nederland Vrachtschip Cygnus brengt veel materieel naar Sint Maarten

Vrachtschip Cygnus brengt veel materieel naar Sint Maarten

Het resterende materieel voor de zogeheten ‘Waste train’ is aangekomen op Sint Maarten. Het vrachtship Cynus leverde afgelopen weekend (7 en 8 oktober) onder meer hogedrukreinigers, watertanks en chemicaliën voor het verwerken van het afval en het ontsmetten van de vuilstort. Het materieel is met een Antonov-vliegtuig eerst naar Curaçao overgebracht en vervolgens vervoerd met de Cygnus.

Aan boord waren verder materialen om het mobiele netwerk op gang te krijgen, schooltassen en ander onderwijsmateriaal. Negen vrachtwagens zijn afgeleverd om het energiebedrijf Gebe te helpen bij het repareren van de elektriciteitsinfrastructuur op het eiland. Een compleet meteorologisch station is overgebracht met het vliegeld als eindbestemming.

De Cygnus was gecharterd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Eerder zorgde BZK dat het schip Aniek hulpgoederen als voedsel, water en vuilniswagens naar Sint Maarten bracht. Naar verwachting volgen in de komende periode meerdere transporten met hulpgoederen voor het herstel van het eiland.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Werkloosheid mannen 25-44 ruim hoger dan voor crisis

Na de crisis, die begon in 2008, bereikte de werkloosheid begin 2014 een hoogtepunt. Daarn…