Home Zuid-Holland Den Haag Echtpaar vindt nieuwe bewoner in eigen huis in Den Haag

Echtpaar vindt nieuwe bewoner in eigen huis in Den Haag

Thuiskomen van vakantie en een nieuwe bewoner in je eigen huis vinden. Het overkwam een Haags echtpaar in maart dit jaar. De man had de sloten laten vervangen en de woning volledig uitgeleefd. Het Openbaar Ministerie eiste maandag 8 maanden cel waarvan 2 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. De voorwaarden zouden moeten zijn reclasseringscontact, een psychische behandelverplichting en plaatsing in een project begeleid wonen.

Het echtpaar kwam eind maart thuis van vakantie en merkte dat de sleutel niet meer op de voordeur paste. Er deed ook niemand de deur open, ook niet toen de politie erbij kwam. Op het moment dat een slotenmaker begon het slot te bewerken, deed plots toch een man de deur open. Hij zei dat hij er woonde.

De man bleek de voormalige bewoner van het huis, hij woonde er al 3,5 jaar niet meer. Maar eerder die week had hij de woningcorporatie gebeld met het verhaal dat hij zichzelf had buitengesloten. Daarop werd een slotenmaker gestuurd die de deur opende en er een nieuw slot in zette. Verdachte wist zich ook nog op het adres te laten inschrijven bij de gemeente.

In de vier dagen dat hij er verbleef, is de woning volledig uitgewoond. Alle waardevolle spullen en geld zijn verdwenen, vloerkleden vervuild, kasten vernield en alle familiefoto’s zijn van de muur en weggegooid. De man sliep ook in het bed van de bewoners.

Bij de politie lijkt de verdachte er volledig van overtuigd dat hij de rechtmatige bewoner is van het huis. Hij vertelt wel dat de spullen in het huis vreemd genoeg niet van hem zijn. De officier van justitie bracht hem voor de rechter voor diefstal, vernieling, huisvredebreuk en oplichting van de woningbouwvereniging.

De rechtbank besloot meteen op zitting uitspraak te doen. Evenals de officier van justitie achtte de rechter de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar. En hoewel de diefstal volgens de rechtbank niet bewezen kon worden, volgde de rechter wel volledig de eis van de officier van justitie.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – ‘Meet & greet’ jongeren en agenten druk bezocht

Zo’n 150 jongeren uit met name de Haagse centrumwijken bezochten woensdagavond 21 maart ee…