Home Nederland Europese verkeersplannen: werkbezoek aan Brussel

Europese verkeersplannen: werkbezoek aan Brussel

Leden van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu brengen maandag 10 juli 2017 een werkbezoek aan Brussel. Het bezoek staat in het teken van het Mobiliteitspakket 2017 ‘Europe on the move’ dat op 31 mei 2017 door de Europese Commissie is gepubliceerd. De Kamerleden spreken in Brussel met Nederlandse Europarlementariërs, medewerkers van het kabinet van Eurocommissaris Bulc van Transport en vertegenwoordigers uit de transportsector.

Europese verkeersplannen
Het (eerste) Mobiliteitspakket bestaat uit voorstellen die onder andere gaan over sociale, financiële en duurzaamheidsaspecten van het wegverkeer. Het gaat bijvoorbeeld om de rust- en rijtijden van vrachtwagenchauffeurs, cabotage (bin­nen­lands ver­voer door bui­ten­land­se trans­por­teurs) en detachering in het wegverkeer, tolheffing en tolsystemen en CO2-uitstoot van vrachtwagens. In het najaar volgt nog een tweede Mobiliteitspakket over duurzaamheid, tunnelveiligheid en gecombineerde transportmodaliteiten.

De Tweede Kamer heeft bij vijf voorstellen uit dit eerste pakket een behandelvoorbehoud geplaatst. Dat houdt in dat de regering in Brussel pas kan meeonderhandelen als zij hierover informatieafspraken met het Nederlandse parlement heeft gemaakt. Dat is inmiddels gebeurd. Daarnaast houdt de commissie voor Infrastructuur en Milieu een politieke dialoog (briefwisseling) met de Europese Commissie over deze voorstellen.

De volgende Kamerleden gaan maandag 10 juli 2017 mee op werkbezoek naar Brussel:

Stientje van Veldhoven (D66, delegatieleider)
Remco Dijkstra (VVD)
Barbara Visser (VVD)
Martijn van Helvert (CDA)
Rob Jetten (D66)
Cem Laçin (SP).

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

Het wordt een stuk aantrekkelijker gemaakt een fiets van de zaak te krijgen door een versi…