Home Nederland PVV: zet misdadige asielzoekers sneller uit

PVV: zet misdadige asielzoekers sneller uit

Fritsma (PVV) is boos over misdaadcijfers die onlangs in De Telegraaf verschenen. Waarom maakt staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) van Nederland “een paradijs voor criminele vreemdelingen”?

Fritsma eist actie van de staatssecretaris. Die moet stoppen met “alles goedpraten” en asielzoekers die een misdaad begaan veel sneller uitzetten. Dat gebeurde pas negen keer, zegt Fritsma.

De cijfers die Fritsma noemt, gaan volgens de staatssecretaris over alle mensen die tijdelijk in Nederland zijn, dus ook over toeristen. Ze staan in de incidentenmonitor die de Kamer regelmatig krijgt en zijn dus niet nieuw en ook niet geheim.

Het verwijt dat hij criminele asielzoekers te slap aanpakt, schuift Dijkhoff aan de kant. Een veroordeelde asielzoeker kan volgens hem veel sneller worden uitgezet dan vroeger. Het is ook al vaker gebeurd dan negen keer, aldus de staatssecretaris.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Werkloosheid mannen 25-44 ruim hoger dan voor crisis

Na de crisis, die begon in 2008, bereikte de werkloosheid begin 2014 een hoogtepunt. Daarn…