Home België IS roept op tot aanslagen in Europa tijdens Ramadan

IS roept op tot aanslagen in Europa tijdens Ramadan

De Islamitische Staat heeft in een audioboodschap opgeroepen tijdens de Ramadan (Nu bezig) aanslagen te plegen in Verenigde Staten, Europa, Rusland, Australië, Syrië, Iran en de Filipijnen. Het audiofragment is maandag verspreid via het IS-kanaal op Telegram, een online berichtenservice met een zogenaamde ‘sleutelvergrendeling’. Op het fragment is Abu al-Hassan al-Muhajir te horen, die al enige tijd actief is als woordvoerder van de IS.

“Leeuwen van Mosul, Raqqa en Tal Afar, Allah zegent die zuivere armen en stralende gezichten, trek ten aanval tegen de afvalligen en ongelovigen en bestrijd hen met de kracht van een man”, zo zegt Al-Muhajir, die met afvalligen de sjiitische moslims bedoelt. De islamitische vastenmaand is eind mei begonnen.

Het is echter de vraag of de clip authentiek is, maar volgens diverse bronnen is het wel degelijk de stem van Al-Muhajir die oproept tot aanslagen in de wereld. De veiligheidsmaatregelen in Nederland blijven overigens onveranderd. Vrijdagavond werd in Eindhoven een mogelijke geradicaliseerde moslim uit Amsterdam opgepakt omdat hij foto’s en video’s maakte bij het PSV-stadion waar Guus Meeuwis zijn jaarlijkse concertreeks gaf.

Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting
Laad meer België
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rijksrecherche onderzocht 7 schietincidenten in eerste helft 2017

De Rijksrecherche heeft in de eerste helft van 2017 onderzoek gedaan naar 7 schietincident…