Home Nederland Tjeenk Willink: Meerderheidscoalitie VVD, CDA, D66 en GroenLinks niet mogelijk

Tjeenk Willink: Meerderheidscoalitie VVD, CDA, D66 en GroenLinks niet mogelijk

Een meerderheidscoalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks is niet mogelijk. Dat heeft informateur Herman Tjeenk Willink maandagavond aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib laten weten. Er komt dus geen nieuwe poging om een kabinet te formeren met de vier partijen. Een eerdere formatiepoging tussen deze partijen, onder leiding van toenmalig informateur Edith Schippers, liep op maandag 15 mei vast. Tjeenk Willink zei maandagavond tijdens een persconferentie dat de partijen het niet eens konden worden over het onderwerp migratie.

Informateur Tjeenk Willink stuurde maandagavond een brief met een toelichting aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. Hij schrijft dat informele gesprekken met de fractievoorzitters van VVD, CDA, D66 en GroenLinks zich op het onderwerp migratie richtten, “met name op de afspraken tussen de EU en Turkije en de mogelijkheid van vergelijkbare afspraken met andere landen.” Omdat het niet mogelijk bleek om hierover overeenstemming te bereiken, hebben de vier fractievoorzitters vastgesteld dat een meerderheidscombinatie van VVD, CDA, D66, en GroenLinks niet mogelijk is.

Tijdens zijn persconferentie zei Tjeenk Willink dat hij blijft streven naar een meerderheidskabinet “dat grote vraagstukken aanpakt”.

Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting
Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rijksrecherche onderzocht 7 schietincidenten in eerste helft 2017

De Rijksrecherche heeft in de eerste helft van 2017 onderzoek gedaan naar 7 schietincident…