Home Nederland Reactie minister Koenders op klimaatbesluit Trump

Reactie minister Koenders op klimaatbesluit Trump

‘Ik betreur deze stap. Het is een kardinale fout en schadelijk voor burgers wereldwijd, inclusief die in de Verenigde Staten. Het wordt hier in New York en bij de Verenigde Naties door velen als een klap in het gezicht ervaren nu er na jaren onderhandelen een goed en uitvoerbaar akkoord lag. Ik zie hier ook geen enkele wens tot heronderhandeling.

Ik hoop dat de VS zich op dit punt nu niet verder isoleert. De energietransitie moet doorgaan, en NL zal zich hier met de rest van de wereld voor blijven inzetten. Gelukkig willen velen in de VS de energietransitie desondanks doorzetten.

Nederland blijft pal achter het klimaatakkoord staan. En we staan daarin niet alleen. Dat was ook duidelijk bij de G7-top, waar 6 grote industriële landen hun onverdeelde steun uitspraken voor klimaatactie. De verandering die in 2015 in Parijs is ingezet is niet te stoppen. Zonder deelname van de VS zal het behalen van de doelstellingen van het Akkoord van Parijs moeilijker worden. Maar niet onmogelijk.’

Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting
Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Aantal kinderen in bijstandsgezinnen opnieuw gegroeid

Sinds 2012 stijgt het aantal minderjarige kinderen in bijstandsgezinnen ieder jaar. In 201…