Home Nederland Informateur Tjeenk Willink aan de slag

Informateur Tjeenk Willink aan de slag

Informateur Herman Tjeenk Willink spreekt op donderdag 1 juni 2017 achtereenvolgens met fractievoorzitters Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Jesse Klaver (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) over het vervolg van de kabinetsformatie. De gesprekken zijn in het gebouw van de Tweede Kamer, in de Stadhouderskamer.

Tjeenk Willink had op woensdag 31 mei 2017 zijn eerste werkdag: hij sprak met oud-informateur Edith Schippers over de onderhandelingen die zij vanaf 29 maart heeft geleid om tot een nieuw kabinet te komen. Ook kwamen fractievoorzitters Mark Rutte (VVD) en Sybrand Buma (CDA) langs voor een gesprek.

Na afloop van zijn gesprek met Schippers op woensdag 31 mei gaf informateur Tjeenk Willink een persconferentie in de Oude Zaal. De informateur zei dat hij zal koersen op een meerderheidskabinet, dat op voldoende steun kan rekenen in de Eerste en Tweede Kamer. Hij heeft ook gezegd dat hij met alle partijen contact zal houden over de kabinetsformatie. Vijf fractievoorzitters nodigt hij specifiek uit voor gesprekken: Mark Rutte (VVD), Sybrand Buma (CDA), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Jesse Klaver (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66).

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Verdachte Vindicat-zaak veroordeeld tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf en 240 uur taakstraf

De rechtbank Noord-Nederland heeft vandaag in Groningen uitspraak gedaan in de Vindicat-za…