Home Nederland PVV: criminaliteit onvoldoende aangepakt

PVV: criminaliteit onvoldoende aangepakt

Helder (PVV) vindt dat criminelen te vaak vrij spel hebben. Verbeteringen zijn mogelijk, erkent minister Blok (Veiligheid), maar de politie krijgt nog steeds een voldoende.

Uiteindelijk is burger de klos, zo kopt De Telegraaf boven een artikel over een teleurgestelde wijkagente. Bureaucratie en inflexibiliteit zorgen er volgens haar voor dat de politie ineffectief is. Te veel zaken blijven liggen of worden zelfs helemaal niet opgepakt.

De praktijk van de nationale politie lijkt niet op de juichverhalen over dalende criminaliteit, zegt Helder. Agenten verdwijnen uit de wijken en bepaalde vormen van criminaliteit, zoals cybercrime, blijven liggen. Criminelen zijn de lachende derde, benadrukt de PVV-woordvoerster.

Burgemeesters en burgers geven de politie een ruime voldoende, stelt Blok vast. Maar om de georganiseerde criminaliteit effectief te bestrijden moeten bepaalde zaken wel beter georganiseerd worden. Zo is de informatie-uitwisseling tussen de recherche en de agenten op straat op dit moment onvoldoende.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Fiets van de zaak wordt aantrekkelijker

Het wordt een stuk aantrekkelijker gemaakt een fiets van de zaak te krijgen door een versi…