Home Nederland Schippers: formatie verder met nieuwe informateur

Schippers: formatie verder met nieuwe informateur

In haar verslag schrijft informateur Schippers dat iedere geopperde variant voor een meerderheidscoalitie op bezwaren van ten minste één van de betrokken fracties stuit. Zij ziet wel mogelijkheden voor de vorming van coalitie, eventueel een minderheidscoalitie. Maar volgens Schippers vraagt de ontstane situatie “om een gerichte tussenstap waarin partijen nieuwe bereidheid kunnen vinden om zonder voorwaarden vooraf het onderlinge gesprek aan te gaan”.

Bij deze nieuwe fase hoort ook een nieuwe informateur, aldus Schippers. Minister van Staat Herman Tjeenk Willink is volgens haar bereid om deze rol op zich te namen als de Tweede Kamer daar prijs op stelt.

Stella Verrast - Tot 40% E-bike korting
Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rijksrecherche onderzocht 7 schietincidenten in eerste helft 2017

De Rijksrecherche heeft in de eerste helft van 2017 onderzoek gedaan naar 7 schietincident…